Roland VB-99


termékek > GITÁROS FELSZERELÉSEK > BASSZUSGITÁR EFFEKTEK, PROCESSZOROK


Roland VB-99


Duál COSM basszus: benne kifinomult Akusztikus szimulátor, HRM szinti, valamint új húr modellezés Duál COSM erősítő szekció Duál Effekt processzor: két GT-10B teljesítményével, hogy mindkét COSM Bass utat (A és B) szabadon és egymástól függetlenül effektezhessük BASS DIRECT kapcsoló a direkt basszusgitár hang bekeverésére a V-Bass jelébe egy speciális analóg áramkörön keresztül BASS to MIDI konverter, hogy külső MIDI hangmodult/szintit/samplert is meg tudjunk hajtani basszusgitárról Új, élő performance során használható funkciók, mint a D BEAM, V-LINK és a Ribbon Controller RRC2 csatlakozón keresztül képes az oda-vissza kommunikációra az FC-300 MIDI lábvezérlő pedállal USB csatlakozó a közvetlen számítógépes Audio és MIDI adatcsere érdekében Grafikus Editor (szerkesztő) szoftver XLR kimenetek

Ára: 372 000 FtTermék leírása


Bemutatjuk az új VB-99 V-Bass-t

Büszkén mutatjuk be az új VB-99 V-Bass-t, melynek processzor teljesítménye az eredeti V-Bass háromszorosa! Tízévnyi kutatás és fejlesztésnek, valamint egy vadonat új, kifejezetten a V-Bass-re készült processzornak köszönhetően az új VB-99 számos inspiráló COSM basszusgitár és erősítő modellt, remek polifonikus effekteket, új Húr Modellezési technológiát, független, duál jel-utat a hangkeveréshez, új vezérlőket, és még számos, a basszisták által kért új fejlesztést tartalmaz.   Mindez a bő tartalom egy sokkal kisebb méretű kaszniban került elhelyezésre, mely mind otthoni, mind színpadi alkalmazás során rendkívül praktikusnak bizonyul majd.

Független Duál Jelút

A VB-99 független, dupla jel-utat biztosít, mely nagyban megnöveli a rendszer lehetőségeit. A két jelút két egymástól teljesen eltérő hangzást is alkothat, melyeket aztán össze is keverhetünk, vagy akár függetlenül is használhatunk. Ezek a hangzások fokozatosan is átvihetők egymásba egy sima potméter segítségével, vagy akár a játékdinamikánkkal is kapcsolhatunk a két különböző Sound között. Képzeld csak el, amikor egy basszusgitár hangból, erős megpengetés esetén egy szintetizátor hangba mész át, vagy mondjuk egy enyhén torzított erősítő hangzást rendelsz a mély H és E húrjaidhoz, ugyanakkor az A, D és G húron pedig egy lágy vonós-szerű hangzás szólal meg. A hangformálás-béli lehetőségek szinte korlátlanok… és ez csak a VB-99-cel lehetséges, kombinálva a GK-3B hangszedővel (mely szinte mindegyik szabvány fémhúros basszusgitárra felszerelhető).

Lehetőségek az önkifejezésre

Amellett, hogy több mint dupla annyi Patch-et tartalmaz, mint elődje – a klasszikustól a modern basszus hangokig, akusztikus hangszerektől a legvadabb erősítő és effekt beállításokig — a VB-99 a D-Beam és Ribbon Controllernek, valamint a Húr Modellezésnek köszönhetően még több önkifejezést szolgáló eszközt kínál a színpadi alkalmazásra.

D BEAM

 A címezhető D BEAM kontroller lehetővé teszi, hogy kezünk, vagy a basszusgitár nyakának egy láthatatlan infravörös fénysugár feletti mozgatásával szabályozzunk előre beállított paramétereket. Ilyen módon inspiráló hangzásokat hozhatunk létre, miközben elámíthatjuk a közönséget is.

* A fényképen látható fénysugár csak egy bemutató kép; a valóságban ez a fény láthatatlan.

 

Ribbon Controller

 A beépített Ribbon controller pontosan olyan, mint amik a billentyűs szintetizátorokban találhatók – kiválóan alkalmas például egy basszus szintetizátor szűrőjének szabályozására.

 

 

V-LINK

 A V-LINK a Roland saját szabadalmú formátuma, mely külső videó eszközök vezérlését szolgálja. Így igazi értelmet nyerhet a „hangkép” fogalma, akár a zenén is túlmutatva.


* A fényképen látható fénysugár csak egy bemutató kép; a valóságban ez a fény láthatatlan.

 

 

Húr Modellezés

A húrmodellezés egy teljesen új modellezés a VB-99-ben, amely lehetővé teszi, hogy a "Round Wound" típusú húrokból "Flat Wound" típusút modellezzünk, vagy akár egy "Black Nylon" húrtípus hangzását állítsuk elő.

Egyszerű, intuitív interfész

 Természetesen a V-Bass óriási tudása mit sem érne, ha nem lenne rendkívül egyszerű a kezelhetősége. Ezt szolgálja a VB-99 nagyméretű, fényes 240 x 64 pontos LCD-je, számtalan kifejező grafikával. Továbbá az összes fő funkcióra dedikált gomb, illetve szabályzó található a készüléken. Másodpercek alatt át tudunk lépni egy erősítő modellből egy globális beállításba.

 

 

Basszusgitáros-barát jellemzők

Az eredeti V-Bass megjelenése óta, kiváló visszajelzések érkeztek a világ minden részéről. Ezeknek köszönhetően a VB-99-ben igazi „basszusgitáros-barát” tulajdonságok is megtalálhatók, mint például a BASS DIRECT be és kimenet, mely a normál basszus hang változtatás-nélküli továbbítását jelenti – vagy akár tetszés szerint keverhetjük is azt a VB-99 belső hangszíneivel. A készüléken található XLR kimenet is (föld-fordítással) a közvetlen hangosítás érdekében, akár színpadon, akár stúdióban. A színpadi alkalmazás esetén a VB-99 egy opcionális lábvezérlővel szabályozható (Roland FC-300) és egy opcionális Rack-adapterrel Rackbe is szerelhető.

Tökéletes a modern felvételi alkalmazásra

 A VB-99 beépített USB Audio/MIDI Streaming képességével, a modern zenészek tökéletesen kihasználhatják a számítógép-alapú összeállítások előnyeit. Csupán egyetlen USB kábel segítségével közvetlenül hozhatunk létre oda-vissza kapcsolatot PC-vel, vagy MAC-kel. Ezután meghajthatunk MIDI-n keresztül egyéb hangszereket, vagy felvehetjük a V-Bass-ből kimenő jelet bármilyen DAW szoftverrel és Plug-Inekkel. Továbbá az ingyenesen letölthető Roland V-Bass Editor szoftverrel a számítógépen keresztül szerkeszthetjük és menthetjük le V-Bass hangzásainkat.