ROLAND TD-50KV


termékek > DOB-RITMUS-XILOFON > ELEKTROMOS DOBOK, DOBRENDSZEREK


ROLAND TD-50KV


Ára: 2 755 570 FtTermék leírása


 • Az legújabb csúcsmodell az elektromos dobok között, óriási kifejezőerővel
 • TD-50 modul, prizmatikus hangszín modellezéssel (Prismatic Sound Modeling) és vadonatúj hangszínekkel
 • Új fejlesztésű 14"-os PD-140DS digitális pergő, amely nagyfelbontású, több érzékelővel ellátott rendszert alkalmaz a páratlan dinamika és precíz pozíció érzékelés biztosításához.
 • Új 18"-os CY-18DR digitális kísérő cintányér, precíz pozíció érzékeléssel és szélesebb dinamika tartománnyal a több érzékelőnek köszönhetően
 • További cintányérok: VH-13 V-Lábcin, CY-14C és CY-15R beütőknek
 • Egy PD-108-BC felső tam és két PD-128-BC álló tam
 • KD-140-BC V-Lábdob
 • Saját WAV hangminták megszólaltatása SD kártyáról
 • 10 kimeneti/4 bemeneti csatorna a többsávos felvételkészítéshez, egyetlen USB kábelen keresztül
 • Sztereó Master kimenet (XLR) és 8 Direkt kimenet (TRS) külső erősítőrendszer számára
 • Beépített metronóm Quiet Count funkcióval, valamint audió felvétel/lejátszás a gyakorláshoz
 • MDS-50KV dobkarám

V-DRUMS REDEFINED: EGY PROFI DOBSZETT SZÍNPADRA ÉS STÚDIÓBA

Minden profi dobos tudja, hogy a jó hangzás és játékérzet mindennél fontosabb. Az új Roland TD-50 dobmodul a népszerű V-Drums sorozat csúcsmodellje, kifejezetten nagyszínpadokra, intenzív gyakorláshoz és mindenfajta stúdió munkához tervezve. Az új TD-50 modul prizmás hangszín modellezése (Prismatic Sound Modeling) minden eddigit felülmúló Roland hangszíneket sorakoztat fel. Ez a fejlett processzor most nagysebességű digitális kommunikációval kapcsolódik a PD-140DS digitális pergő és CY-18DR digitális kísérő cintányér több alkotórészből álló érzékelő rendszeréhez. A dinamikus VH-13 V-lábcin is része a dobszettnek, de hibrid megoldásként az opcionális KD-A22 lábdob konvertert is használhatjuk egy 22”-es akusztikus lábdob átalakításához. Mélyreható szerkesztési lehetőségeivel, rugalmas csatlakoztathatóságával, kimagasló játszhatóságával és kifejezőerejével a TD-50KV új mércét állít fel az elektronikus dobok körében.

Dinamikus prizmás hangszín modellezés az életteli hangzáshoz

A profi dobosok mindig magasra teszik a mércét. A TD-50KV lelke az új TD-50 hangmodul, amely a prizmás hangszín modellezés technológián keresztül a dobolás legapróbb részleteit is képes visszaadni.   A legmodernebb érzékelő technológiával ellátott, új pergő és kísérő cintányér padokkal kiegészítve a TD-50 nagyfelbontású processzálása minden eddigi elektronikus dobszettnél élőbb és kifejezőbb hangzást nyújt.

Hangszínek testreszabása a fellépésekhez és stúdió munkákhoz

Beépített dobszettjeivel a TD-50 minden műfajban megállja a helyét és támogatja a mélyreható hangszín szerkesztést is, beleértve a bőr és dobtest  alapbeállításait belső user hangmintákkal, valamint a térmikrofon beállításokat és téreffekt  szabályzást. A kifinomult hangzáshoz minden padra függetlenül érhető el egy Compressor és egy 3-sávos EQ, miközben három független multi-effekt szekció használható meghatározott dobokra, 30 effekt típussal, köztük Delay, Flanger és Saturator effektekkel. A 2-sávos Multi-Compressor-ral és 4-sávos Equalizer-rel állítható be a hangerőarány és kimeneti hangerő a stúdióhoz vagy színpadhoz igazítva. Az új Snapshot funkcióval gyorsan elérhetjük és összehasonlíthatjuk a hangszín szerkesztéseket a végleges változtatások előtt.

Valódi pergő technikák az új, 14"-es PD-140DS pergővel

A TD-50 dobmodulhoz csatlakozó PD-140DS digitális pergő új magasságokba emeli a kifejező pergő játékot A vadonatúj, háromrétegű hálóbőr és általános 14"-es dobtest kombinációja azonnal az akusztikus dobok ismerős játékérzetét nyújtja. Ehhez kapcsolódik a Roland új fejlesztésű, több alkotórészből álló érzékelő rendszere, amely a bőr minden ütéspontját precízebben és dinamikusabban érzékeli. A PD-140DS automatikusan érzékeli a kávázást és keresztverőzést és ennek megfelelően reagál. Ezáltal még természetesebb, részletgazdagabb és karakteresebb hangzást kapunk.

Kifejező játék nagyobb cintányérokkal, beleértve az új CY-18DR kísérőt

A cintányér választás kényes kérdés, de az új TD-50KV esetében semmi ok az aggodalomra, mert ehhez a profi dobszetthez a legjobb cintányérok tartoznak. A TD-50K-hoz képest itt nagyobb beütőkkel (CY-14C és CY-15R) találkozunk, az új CY-18DR digitális kísérő cintányér pedig tényleg megdobogtatja a szívet. Általános 18"-es méretével és természetes lengő mozgásával ez az új digitális cintányér tökéletesen passzol a dobszetthez. A cintányér nagyfelbontású, több érzékelővel ellátott rendszere folyamatos átmenettel érzékeli az ütéseket a peremtől a kúpig, a TD-50 modul pedig minden korábbi cintányér padot meghazudtoló, dinamikus megszólalással közvetíti a játék legapróbb árnyalatait is. A CY-18DR nem riad vissza a cintányér legátótól, puha kúp ütésektől és más kifinomult játéktechnikáktól sem. Sőt, egy ujjérintéssel elnémítható!

VH-13 V-lábcin fejlett mozgásérzékelővel a természetes lábcin játékérzethez

A VH-13 egy alsó és egy felső lábcin padot használ a természetes játékérzet biztosításához. A fejlett mozgásérzékelő és jeladó technológia autentikusan reagál az ütésekre, beleértve a nyitott és zárt pozíciók közötti sima átmenetet is. Akárcsak egy akusztikus lábcin esetében, a zárt lábcin hang a pedál lenyomásának erőssége szerint változik, és a splash technika is alkalmazható.

Játék saját WAV fájlokkal és egyszerű felvételkészítés DAW szoftverrel

Kreatív dobosok számára a TD-50 rugalmas csatlakoztathatósága mindkét irányba utat enged az inspirációnak. A modulba helyezett SD kártyáról saját WAV fájlokat szólaltathatunk meg a TD-50K-hoz csatlakoztatott dob vagy cintányér padokkal. A saját WAV fájl hangszínekkel loop-okat is készíthetünk vagy együtt is megszólaltathatjuk ezeket a beépített hangszínekkel, és közben az audió és hangerő vezérlést a TD-50 előlapján végezhetjük el. Miután elkészült egy húzós groove, egyszerűen csatlakozassuk a TD-50 modult a számítógéphez egy USB kábellel és készítsünk többsávos felvételt kedvenc DAW szoftverünkkel. Akár 10 csatornát is felvehetünk függetlenül, szerkeszthetjük is ezeket, és kiválaszthatjuk a kívánt audió mintavételezés formátumot is: 48kHz, 96kHz és az általános 44.1kHz.

Közvetlen csatlakoztatás erősítő rendszerhez

Koncertező zenészek számára a TD-50 egyszerű összeállítása időt és energiát spórol. Ez az első Roland dob modul, amely szimmetrikus XLR Master Out aljzattal és 8 TRS direkt kimenettel van ellátva. Ennek köszönhetően közvetlenül, DI box nélkül csatlakoztatható egy erősítő rendszerhez. A padokat rendkívül egyszerűen jelölhetjük ki a független kimenetek bármelyikére, miközben a praktikus Master/Phones hangerő szabályzókkal és csoport faderekkel azonnal beállíthatjuk az egyes padok kimeneti hangerejét. A monitorozást a Phones kimeneten keresztül, független hangerő beállítással is végezhetjük, így a monitor jelszint nem befolyásolja külső erősítő rendszert.

A játéktechnika fejlesztésére irányuló funkciók

A TD-50KV elsősorban profi dobosoknak készült, de fejlődni minden szinten lehet. A TD-50 nem csak a meglévő dob technika kicsiszolásához nyújt segítséget, de aktívan fejleszti is azt különböző funkciókkal. Ilyen a metronóm Quiet Count funkciója vagy az SD kártyáról megszólaltatható kíséretek, amelyek változatosabbá és inspirálóbbá teszik a gyakorlást.