ROLAND TD-50K


termékek > DOB-RITMUS-XILOFON > ELEKTROMOS DOBOK, DOBRENDSZEREK


ROLAND TD-50K


Ára: 1 758 200 FtTermék leírása


 • Az legújabb csúcsmodell az elektromos dobok között, óriási kifejezőerővel
 • TD-50 modul, prizmatikus hangszín modellezéssel (Prismatic Sound Modeling) és vadonatúj hangszínekkel
 • Új fejlesztésű 14"-os PD-140DS digitális pergő, amely nagyfelbontású, több érzékelővel ellátott rendszert alkalmaz a páratlan dinamika és precíz pozíció érzékelés biztosításához.
 • Új 18"-os CY-18DR digitális kísérő cintányér, precíz pozíció érzékeléssel és szélesebb dinamika tartománnyal a több érzékelőnek köszönhetően
 • Kiegészítő VH-11 V-Lábcin, CY-12C és CY-13R beütőknek
 • KD-120-BC V-Lábdob és három PDX-100 V-Ütőfelület tamoknak
 • Saját WAV hangminták megszólaltatása SD kártyáról
 • 10 kimeneti/4 bemeneti csatorna a többsávos felvételkészítéshez, egyetlen USB kábelen keresztül
 • Sztereó Master kimenet (XLR) és 8 Direkt kimenet (TRS) külső erősítőrendszer számára
 • Beépített metronóm Quiet Count funkcióval, valamint audió felvétel/lejátszás a gyakorláshoz
 • MDS-50K dob karám

 

V-DRUMS REDEFINED; EGY PROFI DOB HANGMODUL SZÍNPADRA ÉS STÚDIÓBA

Amikor egyre jobban megy a dobolás és kezd felfelé ívelni a zenei karrier, olyan dobszettre van szükség, amely tökéletesen kiszolgálja az ambíciókat. A Roland népszerű V-Drums sorozatának új zászlóshajója, a TD-50K, páratlan zenei kifejezőerővel közvetíti a dobolás minden apró részletét színpadon, gyakorláshoz és profi stúdió munkákhoz. A legújabb prizmás hangmodellezést (Prismatic Sound Modeling) alkalmazó TD-50 hangmodullal kiegészítve, ez az elektromos dobszett minden korábbinál szélesebb dinamika tartományban szólaltatható meg, az új PD-140DS pergővel és CY-18DR kísérő cintányérral, melyek több alkotórészből álló érzékelő rendszert használnak. Mélyreható szerkesztési lehetőségeivel és rugalmas csatlakoztathatóságával a Roland V-Drums TD-50K a profik választása.

Dinamikus prizmás hangszín modellezés az életteli hangzáshoz

A profi dobosok mindig magasra teszik a mércét. A TD-50K lelke az új TD-50 hangmodul, amely a prizmás hangszín modellezés technológiának köszönhetően a dobolás legapróbb részleteit is képes visszaadni. A legmodernebb érzékelő technológiával ellátott, új pergő és kísérő citányér padokkal kiegészítve a TD-50 nagyfelbontású processzálása minden eddigi elektronikus dobszettnél élőbb és kifejezőbb hangzást nyújt.

Hangszínek testreszabása a fellépésekhez és stúdió munkákhoz

Beépített dobszettjeivel a TD-50 minden műfajban megállaja a helyét és támogatja a mélyreható hangszín szerkesztést is, beleértve a bőr és dobtest alapbeállításait belső user hangmintákkal, valamint a térmikrofon beállításokat és téreffekt szabályzást. A kifinomult hangzáshoz minden padra függetlenül érhető el egy Compressor és egy 3-sávos EQ, miközben három független multi-effekt szekció használható meghatározott dobokra, 30 effekt típussal, köztük Delay, Flanger és Saturator effektekkel. A 2-sávos Multi-Compressor-ral és 4-sávos Equalizer-rel állítható be a hangerőarány és kimeneti hangerő a stúdiónak vagy színpadnak megfelelően. Az új Snapshot funkcióval gyorsan elérhetjük és összehasonlíthatjuk a hangminta szerkesztéseket a végleges változtatások előtt.

Igazi pergő technikák az új, 14"-es PD-140DS pergővel

A TD-50 hangmodulhoz csatlakozó PD-140DS digitális pergő új magasságokba emeli a kifejező pergő játékot A vadonatúj, háromrétegű hálóbőr és általános 14"-es dobtest kombinációja azonnal az akusztikus dobok ismerős játékérzetét nyújtja. Ehhez kapcsolódik a Roland új fejlesztésű, több alkotórészből álló érzékelő rendszere, amely a bőr minden ütéspontját precízebben és dinamikusabban érzékeli. A PD-140DS automatikusan érzékeli a kávázást és keresztverőzést és ennek megfelelően reagál. Ezáltal még temészetesebb, részletgazdagabb és karakteresebb hangzást kapunk.

Kifinomult cintányér technikák az új CY-18DR kísérő cintányérral

A kísérő cintányér a dobszett egyik legkifejezőbb eleme. A Roland új fejlesztésű CY-18DR kísérője tökéletesen alkalmazkodik a játékstílushoz. Általános 18"-es méretével és természetes lengő mozgásával ez a cintányér tökéletes tartozéka a dobszettnek. A cintányér nagyfelbontású, több érzékelővel ellátott rendszere folyamatos átmenettel érzékeli az ütéseket a peremtől a kúpig, a TD-50 modul pedig minden korábbi cintányér padot meghazudtoló, dinamikus magszólalással közvetíti a játék legapróbb árnyalatait is. A CY-18DR nem riad vissza a cintányér legátótól, puha kúp ütésektől és más kifinomult játéktechnikáktól sem. Sőt, egy ujjérintéssel el is némítható!

Játék saját WAV fájlokkal és egyszerű felvételkészítés DAW szoftverrel

Kreatív dobosok számára a TD-50 rugalmas csatlakoztathatósága mindkét irányba utat enged az inspirációnak. A modulba helyezett SD kártyáról saját WAV fájlokat szólaltathatunk meg a TD-50K-hoz csatlakoztatott dob vagy cintányér padokkal. A saját WAV fájl hangszínekkel loop-okat is készíthetünk vagy együtt is megszólaltathatjuk ezeket a beépített hangszínekkel, és közben az audió és hangerő vezérlést a TD-50 előlapján végezhetjük el. Miután elkészült egy húzós groove, egyszerűen csatlakozassuk a TD-50 modult a számítógéphez egy USB kábellel és készítsünk többsávos felvételt kedvenc DAW szoftverünkkel. Akár 10 csatornát is felvehetünk függetlenül, szerkeszthetjük is ezeket és kiválaszthatjuk a kívánt audió mintavételezés formátumot is: 48kHz, 96kHz és az általános 44.1kHz.

Közvetlen csatlakoztatás erősítő rendszerhez

Koncertező zenészek számára a TD-50 egyszerű összeállítása időt és energiát spórol. Ez az első Roland dob modul, amely szimmetrikus XLR Master Out aljzattal és 8 TRS direkt kimenettel van ellátva. Ennek köszönhetően közvetlenül, DI box nélkül csatlakoztatható egy erősítő rendszerhez. A padokat rendkívül egyszerűen jelölhetjük ki a független kimenetek bármelyikére, miközben a praktikus Master/Phones hangerő szabályzókkal és csoport faderekkel azonnal beállíthatjuk az egyes padok kimeneti hangerejét. A monitorozást a Phones kimeneten keresztül, független hangerő beállítással is végezhetjük, így a monitor jelszint nem befolyásolja a külső erősítő rendszert.

A játéktechnika fejlesztésére irányuló funkciók

A TD-50 elsősorban profi dobosoknak készült, de fejlődni minden szinten lehet. A TD-50 nem csak a meglévő dob technika kicsiszolásához nyújt segítséget, de aktívan fejleszti is azt különböző funkciókkal. Ilyen a metronóm Quiet Count funkciója vagy az SD kártyáról megszólaltatható kíséretek, amelyek változatosabbá és inspirálóbbá teszik a gyakorlást.